top of page

Theater

Maar we zijn toch vrienden?

Paddy & Elaine

Café Theater Festival

2024

 

In de muziektheatervoorstelling ‘Maar we zijn toch vrienden?’ spreken twee vrienden af in een café. De één om gezellig bij te kletsen, maar de ander heeft een heel andere intentie. Zij wil de vriendschap namelijk uitmaken. Het tweetal belandt in een heuse mini-musical: in meerstemmige meezingers, rapnummers en soms breekbare solo’s verkennen ze alle mogelijke vriendschappen. 

De voorstelling ‘Maar we zijn toch vrienden?’ ging in première op het Café Theater Festival Utrecht 2024, waar Paddy & Elaine de publieksprijs wonnen. Daarna speelden zij ook op het Café Theater Festival in Arnhem en andere festivals en theaters zoals Hoogte80, Karavaan, Theater Walhalla, Scala Amsterdam en Verhalenhuis Haarlem.

Paddy_Elaine_klein.jpg
galatea_klein.jpg
GALATEA

Elaine Hakkaart

Eigen werk
Afstudeervoorstelling 2023 / Theater de Muze 2024

mijn lippen worden zacht
het steen verandert
langzaam
in huid vannacht


mijn ivoor wordt week
de kilte lijkt verdwenen
er stroomt bloed in mij
de diepe slaap voorbij

GALATEA is een theatraal concert, een moderne, muzikale vertelling vanuit het vrouwelijk perspectief van de Griekse mythe van Pygmalion en Galatea. Een beeldhouwer wordt verliefd op zijn eigen schepping, een beeld dat hij creëert als blijkt dat geen enkele vrouw goed en mooi genoeg is voor hem. GALATEA is de stem van de stenen vrouw die in de originele mythe van Ovidius geen naam kreeg en geen woord sprak.

Muziek, tekst en spel: Elaine Hakkaart

Met: Naomi Seine, Lotte Slinkert, Yara Brand, Noa Kariem, Anouk Wolf, Pleun Alkemade

Onder begeleiding van: Charlotte Dommershausen

VAAR WEL, De reis begint

KunstKlank
Rol: Sarah
2023

In een sprookjesachtige beeldende muziekvoorstelling neemt KunstKlank je mee in de reis Vaar Wel, een theaterconcert in de open lucht.
Het verhaal van Jamila, een verhaal van vluchten, bevrijden, worstelen en verlangen. Eigenlijk een verhaal van alle mensen, van beslissingen nemen, kiezen of laten gebeuren, bevechten of accepteren.

 

Laat je meevoeren in deze fantasie met live muziek gecomponeerd voor koor en orkest door Bob Zimmerman, Reindier, Job Greuter. Teksten van Stijn van der Loo, Jan Boerstoel met Ruben van Gogh en Eiman Ghadban. De regie is in handen van Herma van Piekeren.

20230829-_DSC9277_edited.jpg
PHOTO-2024-04-06-10-14-45.jpg
BELLE

Theatergroep Matrose
Rol: James
Zomer 2022 / Reprise: voorjaar 2024

Locatie: Slot Zuylen

Belle wordt in 1740 geboren in een adellijke familie op Slot Zuylen. Al vroeg wordt zij geroemd om haar intelligentie en nieuwsgierigheid naar de wereld. Haar gedachtes vangt ze in gedichten en korte verhalen. Maar wanneer je vrouwelijke schoonheid je hoogste goed is en er van je verwacht wordt dat je trouwt met een goede partij, hoeveel blijft er dan nog over? Verblind door regels en privileges, weigert Belle zich te schikken.  

 

Ze is uitgegroeid tot een boegbeeld in de strijd voor vrouwenrechten, maar tegelijkertijd een baken van ongelijkheid. In BELLE waan je je in een 360° theaterervaring in het leven van Belle van Zuylen. Een locatievoorstelling over het vieren van je eigen zijn en het bevechten van je vrijheid. 

Venus in Libra

Toneelhuis
Rol: Stella (Creatuur van de Nacht)
2022/2023

In nachtclub The Last Mermaid geven de creaturen van de nacht toe aan hun ware ik. Maar de vele toeters en bellen verbergen een diepe malaise. Een gevaarlijk swingende theatrale belevenis, een chaotisch punk queer concert.

Als de nacht valt, komt onze dierlijke kant naar boven. 
Plaats van afspraak is The Last Mermaid, een nachtclub waar Coco als koningin van de nacht over de dansvloer regeert. Met een mix van muziek, spoken word en dans geven de creaturen van de nacht toe aan hun ware ik. De roaring twenties in volle orgie. Geen (on)deugd wordt vergeten, geen roesmiddel blijft onaangeroerd. Maar de vele toeters en bellen verbergen een diepe malaise. 
Coco confronteert, balanceert, reikt een spiegel aan waarin de samenleving haar ware gelaat toont, en het is allerminst een fraai zicht. Als geen ander durft zij te vragen: Who will be the last one standing?

Venus In Libra zoekt naar balans in een wereld die maar niet van zijn fouten leert.
Er is nood aan transparantie, verzachting, vervrouwelijking. Radicale liefde en seks met toestemming. Individuele expressie en collectieve bewustwording. Gulle ontmoeting en innige omarming.
Wie vertegenwoordigt de status quo en aan welke kant van de (r)evolutie sta jij?

DSC08777 Venus in Libra - Toneelhuis - 30CC - ©Johan Pijpops__edited.jpg
301794838_7960126060725797_500944655859708251_n-2.jpg
Home is where het hard is

TC Macabre
Rol: Davine
29 september t/m 15 oktober 2022

 

Een hechte gemeenschap, een karaoke machine, een naïeve wethouder en een bijzonder pijnlijke onthulling: tijdens ‘Home is where het hard is’ mondt een gezellige wijkbarbecue uit in een avond vol (on)aangename verrassingen. En jij bent uitgenodigd! Tenminste, als het buurthuis dan nog staat.

 

In deze nieuwe theatervoorstelling legt TC MACABRE met een lach en een traan de absurde realiteit bloot over wonen in Rotterdam, anno 2022. We kunnen niet beloven dat het goed afloopt, maar de feestcommissie doet er alles aan om er een gezellige avond van te maken. Een voorstelling voor iedereen die Rotterdam in zijn hart draagt, over onze veranderende stad en de mensen die er (nu nog) wonen.

A Game Of You

Ontroerend Goed
Rol: avatar
Zomer 2021

“Voor wie ons nog niet kent. We zijn met vijf. Vijf acteurs die u willen ontmoeten, die in uw vel willen kruipen, die u beter willen leren kennen dan we onszelf kennen. Voor even maar natuurlijk. Sommigen zeggen dat we te direct zijn, manipulatief, onbetrouwbaar, of zelfs gewoon gemeen. Wees gerust, ze vergissen zich. We zijn spelers en onze bedoelingen zijn oprecht. Onze enige doel in het onechte leven is u te laten ontdekken hoe u kan zijn, en mee te gaan in het spel dat u speelt. U bent veilig. Wij doen alles voor u.

 

Na honderden voorstellingen in Nederlands, Engels en Frans, na remakes in Moskou en Vancouver, tournees van Edinburgh tot Adelaide, Avignon tot Basel en Berchem tot Singapore, staat A Game Of You nog steeds tussen onze meest geliefde voorstellingen. In samenwerking met deSingel en Conservatorium Antwerpen, werkt Ontroerend Goed in 2021 aan een update van deze klassieker in het repertoire. Zo is A Game Of You klaar voor nog een decennium een-op-een-ontmoetingen.”

 

A Game Of You zal in juli en augustus 2021 spelen op de Zomer van Antwerpen.

upload-fb836866-9c72-4a92-9357-a084e4d5f445.jpg
maxresdefault-1024x576.jpg
Pinokkio de Sprookjesmusical

Efteling Theaterproducties

Rol: Guilia

2015/2016

In een prachtig Italiaans dorpje woont de vriendelijke timmerman Geppetto. Een timmerman die al maanden aan een grote houten pop timmert die hij Pinokkio noemt. Stiekem dromend van een eigen zoon. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op. Nou ja, voor heel even dan. Goed luisteren doet Pinokkio namelijk niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken. De hele wereld bij de neus nemen. Maar ook Pinokkio draagt een grote wens met zich mee. Deze ondeugende houten pop wil namelijk het allerliefst een écht jongetje zijn.

Waanzinnig Gedroomd

Cook A Dream

Rol: Zoë
2014/2015

 

Waanzinnig Gedroomd is een theatervoorstelling gebaseerd op de liedjes van Kinderen voor Kinderen. De titel verwijst naar de grootste hit van Kinderen voor Kinderen: Ik heb zo waanzinnig gedroomd.

Op een onbewoond eiland, Klaar voor de Start, Wakker met een wijsje… De bekendste oude én nieuwe liedjes vertellen het verhaal over Guus die met zijn moeder Julie naar een nieuwe stad verhuist. Julie probeert haar hoofd boven water te houden in haar nieuwe baan, terwijl Guus in een klas komt waar veel wordt gepest.

Zijn nieuwe schooldirecteur, die thuis zijn handen al vol heeft aan zijn opstandige puberdochter, is dan ook ten einde raad en schakelt de hulp in van meester Augustus.

Met hun nieuwe meester doet de klas van Guus een bijzonder muzikaal project dat alles verandert: ‘PROJECT M’. Maar durft Guus met behulp van muziek ook zijn grote geheim met de klas te delen?

tcm17312044_Large-2.jpg
Oliver-in-NYC-logo-1024x690.jpg
Oliver in New York

FanWork Theaterproducties
Rol: Dena
2013

 

FanWork hijst het aloude verhaal van Charles Dickens in een heel nieuw swingend & cool jasje. Een weesjongen in New York hoort allemaal geluiden in zijn hoofd. Hij is ervan overtuigd dat deze geluiden iets met zijn ouders te maken hebben. Om zijn ouders te vinden, besluit hij om de muziek te volgen.

 

Een prachtig verhaal ontvouwt zich in zijn zoektocht, want lukt het Oliver om zijn ouders te vinden? Waar brengt zijn muzikale talent hem allemaal en kan Oliver uit de handen blijven van de leider van de bende straatmuzikanten, Conner? Oliver in New York tourt van september tot en met december langs diverse grote en middelgrote schouwburgen in Nederland. De afgelopen jaren is de pers lovend geweest: “FanWork is een echte kweekvijver voor talent”, “Het kan niet anders of we gaan nog een hoop horen van deze talenten”, “Een broeikas van komisch- zang en danstalent!”

Annie

Albert Verlinde Entertainment
Rol: Duffy
2012/2013

Annie slijt haar dagen in het weeshuis van de altijd liederlijk bezopen Miss Hannigan. Maar ook kleine weesmeisjes hebben wel eens geluk. Annie wordt gevraagd om Kerstmis te vieren bij een van de rijkste mannen van Amerika: Oliver Warbucks. Wat voor de norse en onaardige Warbucks begint als een reclamestunt, eindigt als een vriendschap voor het leven tussen de miljonair en het straatschoffie.

Annie reisde door heel Nederland.

annie-1024x410.jpg
marrypoppins_2500x1406.jpg
Mary Poppins

Stage Entertainment
Rol: Jane Banks
2010/2011

Mary Poppins is de ontwapenende maar ook komische nanny van de familie Banks die beschikt over opmerkelijke talenten. Mary Poppins verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu en een betoverde reistas vol spectaculaire verrassingen. Met haar uitbundige levensvreugde laat zij de familie Banks en de toeschouwers zien, dat het geluk dat je met elkaar deelt in de gewoonste dingen te vinden is.

Mary Poppins speelde in het Circustheater in Scheveningen.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Stage Entertainment
Rol: Mirjam
2009/2010

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat is geïnspireerd op het beroemde verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. 

In de gevangenis blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, stelt hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

Een tijdloos verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier met veel humor en muziek. Rock ’n Roll, Calypso, Disco en nog veel meer; Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat is de enige musical ter wereld met zoveel verschillende en vrolijke muziekstijlen.

Joseph heeft gereisd door heel Nederland en speelde daarna vast in het Beatrix Theater in Utrecht.

joseph-1024x410.jpg
sjakoo-1024x410.jpg
Sjakoo

Stichting Beeldenstorm (nu Homemade Productions)
Rol: Gouden meisje
2009

Sjakoo de Musical is een oorspronkelijke Nederlandse musical, geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel, en gecomponeerd door Fons Merkies.

Hoofdfiguur is de jonge bandiet Sjakoo die als een soort van Robin Hood het Amsterdam van eind 17e eeuw onveilig maakt. Als de schout van Amsterdam (Frans Banning Cocq) een onschuldig zigeunermeisje te grazen wil nemen, grijpt Sjakoo in. Samen met zijn maatje Vrotte weet hij haar uit de handen van de autoriteiten te houden, die – vanwege de ineenstorting van de economie – jacht maken op alles dat ook maar enigszins van buiten de stadspoorten komt.

De kwade genius Willem van Ruytenburgh begint een hetze tegen vreemdelingen en buitenlanders, maar delft zelf het onderspit. En Sjakoo trouwt… met de dochter van Banning Cocq.

Les Misérables

Stage Entertainment
Rol: kleine Eponine
2008-2009

Jean Valjean, een man die negentien jaar als dwangarbeider heeft moeten boeten voor het stelen van een brood, wordt voorwaardelijk vrijgelaten. 

Les Miserables speelde in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, en ging daarna in reprise in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

les_miserables-1024x410.jpg
bottom of page